Βήματα Κατασκευής Ιστοσελίδων

1) Συγκέντρωση όλων των πληροφοριών που θέλουμε να προβάλλουμε στην ιστοσελίδα.

 • Το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη μιας ιστοσελίδας ξεκινάει από τον υποψήφιο κάτοχό της ειδικά αν πρόκειται για μια εταιρική ιστοσελίδα. Αυτός είναι που ξέρει καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες της επιχείρησής του και το αντικείμενο της δουλειάς του όσο κανένας άλλος, γι' αυτό θα πρέπει να ταξινομήσει όλες τις πληροφορίες που αφορούν την επιχείρηση του και τις οποίες θέλει να προβάλλει, ξεκινώντας από τις σημαντικότερες.
 • Επίσης σημαντικό θα ήταν να περιηγηθεί στο ίντερνετ σε διάφορες άλλες ιστοσελίδες ώστε να είναι όσο το δυνατόν ενημερωμένος και εξοικειωμένος με αυτό.
 • Το βασικότερο πράγμα που θα πρέπει όμως να γνωρίζει είναι ότι μια ιστοσελίδα βασίζεται στην πληροφορία ειδικά στις περιπτώσεις που την κατασκευάζει, για να προωθήσει και να διαφημίσει την επιχείρησή του, με σκοπό την προσέλκυση νέων πελατών. Γι' αυτό μια πληροφορία όπως "είμαστε οι οικονομικότεροι" χωρίς να συνοδεύεται από έναν τιμοκατάλογο, ή μια άλλη πληροφορία "είμαστε οι καλύτεροι" χωρίς να συνοδεύεται δείγμα της δουλειάς του, όπως φωτογραφίες προηγούμενων έργων, με οποιοδήποτε σχεδιαστικό τρόπο και να την προβάλλει δεν θα έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα.

2) Επικοινωνία μαζί σας και ανάλυση του τελικού στόχου της ιστοσελίδας.

 • Θα έρθουμε σε επικοινωνία (από κοντά αν μένετε εντός Αττικής, ή μέσω email ή skype ή τηλεφωνικά, αν είστε κάτοικος εκτός Αττικής ή εξωτερικού). Θα συζητήσουμε μαζί όλες τις πληροφορίες που θα προβάλλονται και αφορούν την ιστοσελίδα της επιχείρησης σας και θα αναλύσουμε τον τελικό στόχο που θέλουμε να επιτύχουμε. Θα σας συμβουλεύσουμε για την επιλογή του domain name της ιστοσελίδας σας (εφόσον δεν υπάρχει ήδη),που είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία μιας ιστοσελίδας.
 • Θα μας στείλετε όλο το υλικό που θέλετε να εισάγετε στην ιστοσελίδα σας όπως την εταιρική ταυτότητα της επιχείρησης σας, λογότυπα, φυλλάδια, κείμενα κτλ. Επίσης φωτογραφίες ή βίντεο από έργα που ήδη έχετε δημιουργήσει όπως επίσης και τιμοκαταλόγους όπου αυτό είναι εφικτό και οτιδήποτε άλλο θεωρείται εσείς χρήσιμο για την επίτευξη του τελικού στόχου. Δηλαδή ισχύει όσες περισσότερες πληροφορίες έχουμε τόσο το καλύτερο αρκεί να είναι χρήσιμες για την επίτευξη του τελικού στόχου.
 • Θα ήταν επίσης πολύ χρήσιμο να μας πείτε δείγματα από ιστοσελίδες που ήδη έχετε περιηγηθεί και σας άρεσαν και πιστεύετε ότι μια παρεμφερή σχεδίαση θα ήταν κατάλληλη για την ιστοσελίδα σας.

3) Έρευνα και παρουσίαση προτάσεων για την σχεδίαση, προώθηση και ανάπτυξη της ιστοσελίδας.

 • Θα επεξεργαστούμε όλες τις πληροφορίες που μας έχετε δώσει και θα κάνουμε έρευνα στο διαδίκτυο.
 • Θα σας ενημερώσουμε για όλους τους πιθανούς σχεδιαστικούς συνδυασμούς, είδος ιστοσελίδας, χρώματα, "ύφος" σχεδίασης κτλ... που θα εξυπηρετούσαν καλύτερα την επίτευξη του τελικού στόχου.
 • Θα σας ενημερώσουμε για όλες τις υπηρεσίες και το κόστος αυτών, που θα ήταν χρήσιμες να ενσωματωθούν στο site σας για την καλύτερη επίτευξη του τελικού στόχου, όπως π.χ. για την βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης, μελλοντική συντήρηση που θα χρειάζεται η ιστοσελίδα σας, για θέματα ασφάλειας ανάλογα με το πόσο ευαίσθητα δεδομένα θα διακινούνται, για τυχόν εκπαίδευση που θα χρειαστεί να σας παρέχουμε διαδικτυακά ή από κοντά, για καμπάνιες διαφήμισης, για το πακέτο ιστοφιλοξενίας κτλ...

4) Προσφορά τιμής ιστοσελίδας, σχεδίαση, προώθηση και ανάπτυξη αυτής.

 • Με γνώμονα την καλύτερη λειτουργία της ιστοσελίδας για την επίτευξη του τελικού στόχου σε συνδυασμό με την οικονομικότερη λύση των υπηρεσιών, θα γίνει και η κοστολόγηση της ιστοσελίδας.
 • Θα σας σταλεί γραπτή αναλυτική προσφορά με όλες τις υπηρεσίες που θα προσφέρονται στην ιστοσελίδα σας καθώς και το αναλυτικό κόστος τυχόν μελλοντικής συντήρησης ή αναβάθμισης της ιστοσελίδας σας κτλ.
 • Στην συνέχεια θα σχεδιάσουμε ένα προσχέδιο (demo) ιστοσελίδας.
 • Ύστερα θα ξεκινήσουμε την ανάπτυξη της ιστοσελίδας όπου μέχρι και την ολοκλήρωση της, θα σας ενημερώνουμε σε κάθε στάδιο για την πορεία της και την μορφή της, όπου θα μας λέτε τις παρατηρήσεις σας για πιθανές αλλαγές ώστε να γίνονται οι απαραίτητες διορθώσεις.
TOP